top of page

Over KLÆS

BIOGRAPHY

Op jonge leeftijd ontdekte ik mijn liefde voor fotografie. Mijn allereerste camera was een gele speelgoedcamera met een grappig clowntje dat tevoorschijn kwam wanneer je klikte. Die eenvoudige camera wekte mijn nieuwsgierigheid en legde de kiem voor mijn passie voor beelden.

 

Naarmate ik ouder werd, begon ik te begrijpen hoe krachtig beelden konden zijn om verhalen te vertellen. Tijdens mijn studie journalistiek speelden audiovisuele vakken een cruciale rol in mijn fotografische ontwikkeling. Ik leerde de kunst van het vastleggen van beelden om verhalen te versterken en te verrijken.

 

Een keerpunt in mijn reis was mijn backpackavontuur door Australië op 18-jarige leeftijd. Samen met een goede vriend onderhielden we een reiswebsite waarop we onze avonturen en reisverhalen deelden. Ik had het voorrecht om prachtige landschappen en onvergetelijke ervaringen vast te leggen, van uitgestrekte woestijnen tot bruisende steden. Deze reis verrijkte niet alleen mijn leven maar versterkte ook mijn vermogen om verhalen te vertellen via fotografie.

KJ1 kopiëren2.jpg
il_fullxfull.3788113198_qtlj.jpg.webp

Vanaf het begin van mijn professionele carrière als fotograaf ben ik me blijven verdiepen in de kunst van fotografie, in compositie, belichting en verhaal. Ik vond er uitdaging in om met flitsers te gaan werken en ging steeds meer studiofotografie doen. In 2019 opende ik mijn eigen studio in Zwolle, waar mijn fotografie meer een eigen identiteit kreeg. 

 

Tegenwoordig richt ik me vooral op portretwerk en werk ik samen met diverse bedrijven, waaronder de Universiteit Twente, die een bijzonder belangrijke opdrachtgever voor me is geworden. Binnen de universiteit breng ik mijn uitgebreide expertise in disciplines als portret-, congres- en evenementfotografie samen. Het is mijn passie om deze diverse vaardigheden te combineren en verhalen te vertellen via beelden, en ik kijk ernaar uit om mijn fotografische reis voort te zetten en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

bottom of page