top of page
_MG_9791.jpg

Nieuwsbrief

3-9-2023

Zweden

Ik ben net terug uit Noord-Zweden, waar ik samen met mijn vriendin en onze hond Pip een fantastische tijd heb beleefd.

 

Pip is inmiddels bijna 14 jaar oud. Normaal gesproken gaan we op vakantie richting Italië en Slovenië, maar vanwege de extreme temperaturen en omdat Pip hier steeds slechter tegen kan, waren we genoodzaakt om naar het noorden te reizen. In totaal hebben we bijna 7000 (!) kilometer gereden met de auto en verbleven we in diverse jagershutten en stuga's in de bergen en aan prachtige meren. Lapland smaakt naar meer en we zijn al nieuwe plannen aan het maken. Onze reis heeft in elk geval prachtige foto's opgeleverd en gave herinneringen!

_MG_9034.jpg
_98A9878_1_edited.jpg

Een jaar huisfotograaf bij de UT

Bij terugkomst had ik meteen een geweldige opdracht: het fotograferen van de bestorming van de Bastille voor U-today. 

 

 Dit evenement is een soort ontgroeningsritueel voor de eerstejaars van de UT, waarbij ze kruipend en klauterend, besmeurd en afgebeuld een stormbaan afleggen. De reportage heeft sensationele beelden opgeleverd.

 

Met deze opdracht ben ik bijna 1 jaar in dienst van de UT. Eerder heb ik hetzelfde evenement gefotografeerd als onderdeel van de aanbestedingsprocedure toen ik solliciteerde naar de functie van huisfotograaf.

1693307740542.jpeg

Campus Magazine

Heb jij de nieuwe campus Magazine al gespot van Universiteit Twente? Eind juni had ik Solar Team twente voor mijn lens en mocht ik de cover schieten van het magazine voor U-today! Een super gave opdracht en een eer dat mijn foto op de voorkant van het magazine prijkt. Ook schoot ik een aantal foto's voor in het magazine zelf.

Landingspagina en  meertalige ondersteuning op Studioklaes.nl

Voor  Universiteit Twente werk ik samen met mensen van diverse nationaliteiten. Een website alleen in het Nederlands is niet meer passend. Daarom heb ik mijn website tweetalig gemaakt. Om een vlotte ervaring te bieden aan mijn klanten, zijn alle pagina's nu  ook in het Engels beschikbaar! Je kunt eenvoudig van taal wisselen door op het knopje linksboven op de pagina te klikken.

 

Ook heeft de Universiteit Twente, als belangrijke klant van mijn diensten, een eigen landingspagina op mijn website gekregen. Je kunt deze hier vinden.

Studio

Ondertussen gaan de fotosessies in mijn studio in Zwolle gewoon door.

 

In mijn studio maak ik de kenmerkende portretten van StudioKLAES: schilderachtig, statig, chique, en met een touch  van de oude meesters. Het afgelopen jaar is de vraag naar "het familieportret" toegenomen. Iets waar echt mijn expertise ligt en waar ik enorm van geniet om te doen! Meer hierover lees je hier.

TencateFinal_1.jpg

Promoties

De komende tijd zal ik weer een flink aantal kandidaten mogen voorzien van fotografie tijdens hun promotie!

 

Ik kijk er erg naar uit om de doktors in spe te mogen voorzien van gaaf beeldmateriaal van dit bijzondere moment! Informatie over mijn werkwijze bij promoties vind je hier.

_98A3145.jpg
_MG_6078.jpg

Portret

Wist je dat de nazomer maanden zich perfect lenen om schitterende portretten te laten maken? Mensen zien er na de zomervakantie uitgerust uit, en hebben nog een lekker kleurtje van de zomervakantie! Ook is het licht tegen de herfst op zijn mooist!

Heb jij schitterende portretten nodig of de campus of in de studio, aarzel dan niet om contact op te nemen!

Album Bertolf

Twee weken geleden werd het nieuwe album "Bluefinger" van Bertolf uitgebracht. Ik heb maanden geleden al de coverfoto voor dit nieuwe album in mijn studio in Zwolle geschoten, en nu kan ik eindelijk deze foto met jullie delen! Wat vind je ervan?

 

Bertolf heeft ook drie singles uitgebracht met een foto van mijn hand op de voorkant. Hier ben ik erg trots op!

bertolf.jpg

Nederlands
IJsbeelden festival

Na 12 jaar trotse samenwerkingspartner te zijn  van het Nederlands IJsbeeldenfestival, lijkt het er op dat er ook deze winter weer een schitterende editie van het Nederlands IJsbeeldenfestival zit aan te komen waar StudioKLAEs een mooie bijdrage aan mag leveren!

 

In eerdere edities verzorgde StudioKLAES op dit festival o.a. de fotografieworkshops voor CameraNu, de fotografie, voor in tijdschriften en advertenties, banners, groepsfoto's, footage voor diverse tv-programma's,  social media content, tv reclames, aftermovie, en YouTube trailers!

portfolio2021klaes1 (95).jpg
bottom of page